Papegaaiduiker in de sneeuw

Of ik geen t-shirtje met lange mouwen kon maken in heel licht blauw voor onze kleine vriend? Dat vroeg de zus zich af. Geen probleem voor tante MamC! Het was ondertussen al geleden van bij zijn geboorte, goed anderhalf jaar geleden, dat ik voor het neefje nog eens iets maakte. Een kleine schande. Dat zouden we eens goed maken!

“Dat ik al mooie tricotjes gezien had. Dat ik er zelfs al enkele besteld had. Dat het ideaal was om de nieuwe overlock eens te testen. Dat het niet veel werk zou zijn.” Dat alles vertelde mijn enthousiaste ik aan de zus.

De stofjes kwamen snel toe. Ikke blij want ik zou dat eens rap in elkaar steken sè. Niet dus! Doeme toch!! 😦

Er moet dichte mist in mijn hoofd geweest zijn toen ik bestelde, want ik keek over het gegeven dat ik stukjes van 10 i.p.v. 25 cm bestelde. (Het staat nochtans uitdrukkelijk vermeld op de welkomstpagina van de webshop.) Lang aanslepende vermoeidheid eiste duidelijk zijn tol. “Rusten”, zei de dokter. “Héél veel rusten! En een voorbeeld nemen aan de bommakes.” Balen ja!! En ook ineens maar de stof in de juiste hoeveelheid opnieuw bestellen; voor na het rusten.

Van toen af ging het véél beter!! De stof kwam opnieuw toe. In mijn voorraad vond ik nog boordstof die er uitstekend bij paste en het voorgestelde patroon kon de zus behagen. Bovendien kon ik met weinig werk in kleine stapjes snel resultaat boeken. Zo lapte ik de verplichte rust slechts minimaal aan mijn winterlaars. 🙂

De keuze viel op de longsleeve met enveloppehals, een gratis patroontje van de droomfabriek dat gaat tot maat 104. Ik maakte maat 92. Het enige wat ik anders deed waren de mouwuiteinden. Ze werden op vraag van de zus afgewerkt met boordstof.

Tip: Er zijn daar bij de droomfabriek nog een heleboel andere leuke gratis patrooontjes te vinden. Ga er zeker eens kijken!

raglan papegaaiduiker_

Deze slideshow vereist JavaScript.

raglan sneeuw

Gebruikte materialen: Biologische tricot “Puffun light blue” bij Lelastof, restje dieprode boordstof, gratis patroon longsleeve met enveloppehals bij de droomfabriek

 

Een reactie van anderen is altijd fijn om te lezen. Je kan ze hieronder kwijt. Dankjewel!

 

 

 

 

 

8 gedachten over “Papegaaiduiker in de sneeuw

    1. Dankjewel Joke! Ik dacht van ze mss nog te verwerken in een pand dat in combinatie met een ander stofje horizontaal in banden verdeeld wordt of zoiets. Als jij nog tips hebt, hoor ik ze graag 🙂

      Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s