Sweet sweater – maar toch ook wel cool!

De zoon had al langer zijn zinnen gezet op een trui uit een bambiblauwpaneeltje. Bij het verschijnen van hun nieuwste collectie was zijn keuze snel gemaakt: de husky zou het worden! Dat de panelen deze keer niet enkel in tricot en katoen, maar ook in sweaterstof verkrijgbaar waren was een nog grotere meevaller. Zodra de collectie online kwam, belandde dit paneel in mijn virtuele winkelmandje.

De volgende dag werd het al geleverd en werd het paneel voorgewassen. De zoon was dolenthousiast! Toch gingen er nog enkele weken over tot zijn trui af was.

Ik wilde donkere mouwen, het patroon van de leather sweater van La Maison Victor, donkergrijze paspel en donkergrijze boordstof; allemaal dingen die ik niet in huis had 😦

Het patroon kon ik vrij snel vinden bij Veritas. Een bezoekje aan Leuven, waarbij ik toch altijd eens bij Pauli of Hexagoon binnen MOET :-P, leverde (superzachte) sweatjogging en bijpassende boordstof (van uitstekende kwaliteit) op. De donkergrijze paspel bleek wat moeilijker te vinden. Of er was geen grijs, of hij was te groen of te bruin. Dan maar zwart besloot ik. Maar zwart was “te hard”, tsja…

Er ging wat tijd over maar dan vond ik, steeds “gewapend” met mijn 2 stofstaaltjes in mijn jaszak, een lichtere grijze paspel bij “het Vlijtig Bijtje”. Verzameling compleet!

Het patroon werd op het gemakje getekend, enkele dagen erna gevolgd door het knippen van de stof, om dan deze week (eindelijk mama!!) tot de afgewerkte trui te komen: een schattige maar coole trui!

sweat sweater

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het kostte me gisterenavond bij het aanzetten van de mouwboord nog 2 nieuwe naalden voor de overlock doordat ik een speldje over het hoofd zag. Gelukkig was daar de zoon die met veel plezier bijstand bood met de schroevendraaier.

naalden

Lezers met een geoefend oog zien misschien dat er nog wat groen krijt zichtbaar is op de stof. ‘Dat gaat er zo ook wel af mama. Je moet dat niet eerst wassen. Ik ga mijn nieuwe trui zo wel aandoen.” Het aankleden ging vanochtend dan ook bijzonder vlot 🙂 !

Collage spring.jpg
“Mag ik ook eens springen mama?”

rug

paspel

Gebruikte materialen: sweaterpaneel bij Bambiblauw, donkergrijze sweatjogging en boordstof bij Pauli, lichtgrijze paspel bij ’t Vlijtig Bijtje

Patroon: “Leather sweater” van La Maison Victor, los verkrijgbaar o.a. bij Veritas

19 gedachten over “Sweet sweater – maar toch ook wel cool!

  1. Waarschuwing: Heel erg mooi alsof het uit de winkel komt, eigenlijk nog mooier! Maar zorg de volgende keer maar dat je geen spelden in je stof hebt zitten wanneer je aan het locken bent. Nu kost het twee naalden, bij mij kostte het twee nieuwe messen, totaalbedrag €45,00

    Geliked door 1 persoon

  2. kijk je een speld wel eens over het hoofd, neem dan spelden met een gekleurde kop van goed kwaliteit anders willen ze niet goed door de stof of buigen om, dit is voor beginners.

    Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.