Candy candy, een jurk om van te snoepen

Ons snoepgat vierde vorige week haar 11e verjaardag, driewerf hoera!!! De Candy-dress van La Maison Victor leek me een leuk geschenkje. De mooie blauwe stof die ik hier bestelde was voorbestemd voor haar heldere blauwe kijkers. De gouden stipjes op de stof lichtten haar blonde lokjes helemaal op. Ideaal!

candy dress

Ik twijfelde wat over het garen. Blauw op blauw of een gouden draadje? Voorzichtig maakte ik 2 gouden knoopsgaten om het koordje door te rijgen. Deze vond ik zo mooi dat het zakje ook een gouden stiksel kreeg en nadien nog één.

DSC_4055

De werkbeschrijving bij het patroon beschrijft dat je de boordjes onafgewerkt kan laten, maar dat vond ik wat slordig. De overlock werd aan een rolzoomtest ontworpen. De hals en de mouwboordjes werden hiermee netjes afgewerkt. Langsheen de halsboord stikte ik nog een sierlijk gouden lijntje.

Onderaan zoomde ik om met blauw garen en de tweelingnaald. Het tunneltje voor het gouden koordje werd ook met blauw garen gestikt om het niet té blinkie te maken.

Ddetail candy

detail hals candy

candy_dress

candy LMV

candy candy

Even terzijde: de naam van deze jurk deed mij vooral terugdenken aan mijn prille jaren en aan “Candy Candy” die toen mijn dekbedovertrek sierde.

Waarover de tv-reeks precies ging weet ik niet meer, maar dat laken is lang meegegaan. Laat ons van deze jurk hetzelfde hopen. 🙂

 

Gebruikte materialen: Betty Blue Tricot van Chat Chocolat bij Mondepot; Gütermann garen Sulky 7004, Gütermann garen blauw 322 en gouden lintje bij Veritas; patroon: Candy-dress uit La Maison Victor – editie lente 2014 of los verkrijgbaar 

 

 

 

 

21 gedachten over “Candy candy, een jurk om van te snoepen

  1. Ik nam het patroon ook laatst over, ik ben benieuwd of ik me ook bij de candy lovers mag gaan aansluiten. Ik had ook jaren eeen candy candy dekbed, eentje met eenn blauwe rand, de kussensloop heb ik nog geloof ik 🙂

    Like

  2. Geweldig, dit jurkje! Is er misschien iemand die.mij aan dit patroon kan helpen? Het lukt me maar niet om eraan te komen, niet als tijdschrift, niet als los patroon,.ook niet via de site van La Maison Victor. Je zou mij en mijn kleindochter hier erg blij mee maken!

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.