Susanne, ik ben stapelgek op jou!

Jullie kennen vast ook het liedje dat VOF de Kunst in de jaren 80 uitbracht over Suzanne? Ik citeer:

We zitten samen in de kamer
En de stereo staat zacht
Ik denk nu gaat het gebeuren, hierop heb ik zolang gewacht
Niemand in huis, de deur op slot
Mijn avond kan niet meer kapot

Suzanne, Suzanne, Suzanne
Ik ben stapelgek op jou – ohohooh

Susanne_Hierbij een situatieschets: al enkele weken keek ik reikhalzend uit naar de patroonlancering van Compagnie M’s cardigan. Haar teasers prikkelden mijn nieuwsgierigheid. Ik was er dan ook als de kippen bij om het aan te schaffen. Het patroon verscheen net op tijd om mee te nemen …

… naar Brugge. Afgelopen vrijdagavond, toegekomen in De Karmel voor een naai(s)weekend met 14 supertoffe madammen, mij tot dan toe (op één hele lieve na) volledig onbekenden. De meerderheid van de dames was reeds geïnstalleerd achter naaimachine, overlock of breiwerk toen An, Sharon en ik toekwamen. Het was er tegelijk rustgevend en een gezellige bedrijvigheid. Ik voelde me onmiddellijk prins(es)heerlijk in “ons kasteel”. De rest van de avond besteedde ik aan het uittekenen van patronen: voor de cardigan, een rok en 2 jurken. Zo was het, wat mij betreft, minst leuke stukje van het naaien ineens achter de rug.

Zaterdagochtend werd ik wakker om iets na 6. Even twijfel. Zou ik me nog eens omdraaien (Iedereen lag immers nog rustig te slapen) of zou ik gehoor geven aan de roep van de kniptafel? Op de tippen van mijn tenen sloop ik de kamer uit. Het geluid van de schaar die in de stof knipte, heerlijk!

De “assemblage” verliep vlotjes. Er kon gepast worden. De pasbeurt viel zo mee dat ik mijn Susanne de rest van het weekend heb aangehouden. Enkel om te slapen en om Liesbeth ook een pasbeurt te gunnen deed ik hem even uit en snel weer aan.

De naam van het patroon deed me al aan de titel van het liedje denken. De naaiomstandigheden en de eerste tekstregels des te meer. In mijn hoofd speelde het refreintje zich herhaardelijk af. Suzanne, een “oorworm” van jewelste! Niet het insectje, maar die andere. Diegene die men omschrijft als “muziek die in het werkgeheugen blijft hangen”.

Als er zoiets bestaat als een “naaiworm” dan is deze Susanne er zeker ook één!! De stof voor de volgende versie (voor de dochter) en de dooropvolgende versie (een korte versie voor mezelf) liggen al netjes klaar. Ik kan nu al met absolute zekerheid melden dat het daar niet bij gaat blijven! Oh-oh, als dat maar goedkomt 🙂

Susanne, Susanne, Susanne, ik ben stapelgek op jou!

En nononsonsmoms, liebest, zonen09staruur, ssews, mavieenvert, no_butterfly, mmefieflo, khadetjes, pinchesofhappiness, wolinn, … jullie hebben ook een plaatsje in mijn hart veroverd ♥!!

Dikke merci voor jullie positive vibes en het toffe, inspirerende weekend!! (I want more 😛 )

Sus.

Gebruikte materialen: patroon “Susanne cardigan” van Compganie M (ook in PDF beschikbaar), stof: gespikkeld breisel met rek van bij Den Depot  (Tip: Ze verkopen dit breisel in hun winkeltje in Heist-op-den-Berg ook in lichte tinten) – afwerking van de cardigan met rolzoom en donkerblauw garen

 

16 gedachten over “Susanne, ik ben stapelgek op jou!

  1. en dus.. maat 40 ? of 42 ? 😉 ik ga meteen het patroontje bestellen !
    zeg.. heb jij die rolzoom met je overlock gedaan ? dju zeg, dan had ik ook wat vroeger moeten opstaan, ik heb hier wel allerlei voetjes.. maar ik durf niet goe.

    Like

    1. Het was een 40, maar op de heupen wat verbreed. Van de mouwen weet ik niet meer of die lang genoeg waren voor jou… De rolzoom deed ik idd met de overlock. Dat kan met het gewone voetje, een draad minder en aan de juiste knopjes draaien 🙂 Je mag gerust ook hier komen proberen, altijd welkom!

      Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s