H(aa)i Theo!

Er werd op naaiweekend niet enkel voor mezelf genaaid. De zoon had weer “ne scheut” gekregen, vooral te merken aan de lange broeken. Ook zijn hemdjes met korte mouwen zijn aan vervanging toe.

Tricotvrees hebben we hier niet! Het eerste hemdje dat ik enkele jaren geleden maakte, was er eentje in tricot. Nadien volgden er met hetzelfde patroon (het ondertussen alom gekende apple-hemdje uit Ottobre) ook enkele katoenen versies, maar omwille van zijn zachtheid was die in tricot toch de favoriet.

Hier vond ik een paneeltje in tricot van Finch Fabrics dat me wel stoer genoeg leek voor onze kerel. Het patroon dat ik vorige keer gebruikte kon helaas niet meer dienen wegens te klein. (Ik had het al eens vergroot; nog meer vergroten leek me wat riskant.) Deze keer werd het een Zonen09-versie, de ook alom gekende Theo. De grootste maat paste ik zorgvuldig nog 1 maat aan, zodat het patroon op maat 140 kwam. (Naar verluid wordt er bij Zonen09 druk gewerkt aan een groter patroon, joepie!)

Het was wat puzzelen om alle stukjes van het paneel te plaatsen zodat het mooi uitkwam, met het zakje, de zijkanten,… Het laatste restje haai verwerkte ik aan de binnenkant van de rugpas. Aan de buitenkant kwam er aan de rugpas een rood stukje elastische paspel. Ik maakte voor het eerst een versie met een gebiesd zakje. Het vergt wat precisiewerk, maar uiteindelijk ben ik zeer tevreden met het resultaat!

Tip: Zij leerde me trouwens de Prym lijmstift kennen om de kraag makkelijker te stikken, gewoon plakken – geen geprul meer met speldjes; een absolute aanrader!

De zoon vond zijn hemdje nog net stoer genoeg. Hij koos de knoopjes uit de verzameling van mijn groottante die ooit een naaiatelier had. (Het naaien zit hier toch wat in het bloed.) Pluspunt was dat de kleuren dezelfde zijn als die van zijn stuntstep. We trokken naar zijn favoriete plek, het skatepark en schoten daar de foto’s voor deze post.

Hemdje = skateproof = yeah!

DSC_4178 voor

DSC_4183 jump

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gebruikte materialen: tricot paneel Finch Fabrics o.a.bij Lelastof, oranje tricot bij Stoffen Pauli, patroon: Theo van Zonen09, Prym lijmstift, o.a. verkrijbaar bij Veritas, stukje rode elastische paspel van bij Het Vlijtig Bijtje, knoopjes uit eigen verzameling

7 gedachten over “H(aa)i Theo!

  1. Je knipte het stofje perfect! En dat is nog zo simpel niet, want dankzij Ann knipte ik ook papegaaien. Die pritt stift komt op mijn boodschappenlijstje!
    De kleuren staan jullie grote 9-jarige perfect!

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.