Sterretjes en blaadjes

Een vriendin vroeg of ik het zag zitten om haar peutertweeling van zelfgemaakte kleedjes te voorzien. Daar moest ik niet over nadenken, tuurlijk wou ik! Ik deed wat patroonvoorstellen waaruit ze het A-lijntje van de droomfabriek koos: een keitof en gratis patroontje voor een schattig en comfortabel jurkje dat bovendien makkelijk aan en uit te doen is. (Pinnen die handel als je naait voor meisjes t.e.m. maat 128.)

Volgende stap: stofjes kiezen. Haar ene dochter is zot van sterretjes. Het lag wat voor de hand dat het een ***kleedje zou worden. Voor de andere dochter, die houdt van poezen, was het wat moeilijker aangezien de mama niet meteen een grote fan is van roze en er in de stofjes die we spotten vaak opvallend veel roze aanwezig was 🙂 . Bij Huis van katoen vond ze een leuk alternatief: blaadjes. Toegegeven, nog nooit eerder gespot die blaadjesstof, maar ik was onmiddellijk zelf fan!

A-lijn LenG

Ik gaf de opdracht om van beide stofjes 50cm buitenstof en 50 cm bijpassend katoen voor de binnenkant aan te schaffen. Dat zou precies genoeg zijn voor 2 jurkjes in maat 92. Na het voorwassen bleek de blaadjesstof wat meer gekrompen en kreeg ik de panden er niet meer volledig uit. Dju toch, mispakt! Gelukkig kreeg ik het lumineuse idee om onderaan een boordje met effen katoen te maken. De overschot van het lapje voor de binnenkant liet dit nog net toe. Het is dat het zo moest zijn want zo vond ik het jurkje eigenlijk nog mooier!

strijk
Mijn instagramvolgers kregen eerder al een sneakpeak van hoe goed dit stofje bij de strijkplankhoes en het strijkijzer past 🙂

Beide jurkjes werden volledig gevoerd met een katoentje. De buitenjurk en de binnenjurk stikte ik onderaan nog eens samen door zodat ze aan elkaar vast kwamen te zitten.

Om de kleedjes makkelijk aan en uit te doen kwamen er op de schouders kamsnaps. Het sterrenkleedje vroeg gewoon om sterretjeskamsnaps  en laat ik die nu net op stock hebben in de passende kleur 🙂

Net op tijd voor het feest van hun kleine zus werden de jurkjes afgeleverd en goed bevonden. De gasten hadden naar verluidt niet alleen oog voor de kleine zus, maar ook voor de jurkjes van de grote zussen. Er werd gekeurd en bewonderd, leuk! Als de dames nog een jurkje nodig hebben maatje, met plezier!

Ondertussen maakte ik persoonlijk kennis met mevrouw Huis van Katoen. De vriendin bleek haar goed te kennen en deed me haar nummer aan de hand toen ik het de dag dat we op vakantie vertrokken in mijn hoofd kreeg dat ik de patronen van Wolf en Billie nog wilde meenemen. Ik kan u zeggen dat het een aangename kennismaking was. Mevrouw Huis van Katoen was supervriendelijk en er werd die dag nog geleverd, aan huis zelfs! Topservice!! Op donderdagvoormiddag kan je zelf met haar gaan kennismaken op de Aarschotse markt. Dan staat ze daar met een kraampje dat ik beslist ook eens moet ontdekken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ster ballon

sterren

blaadjes

Gebruikte materialen: sterrenstof en blaadjesstof van bij Huis van Katoen, grijs en mintkleurig katoen voor aan de binnenzijde van bij Pauli in Leuven, donkergrijze en rode sterretjeskamsnaps van bij Kleur per meter, (gratis) patroon: A-lijn jurkje van De Droomfabriek

5 gedachten over “Sterretjes en blaadjes

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s