Nog een ananaslover

De ananassentrui van de dochter zag je hier vorige week passeren. Ze deed hem aan voor oma’s verjaardag waar tante (zus) zich de ogen uitkeek. Zo’n trui wilde tante (zus) ook wel!

Er werd wat onderhandeld over de stofkeuze. Zelf had ik mijn zinnen al gezet op de blauwe glittersweater die momenteel in de maak is, liever een ander stofje dus. De roze variant werd voorgesteld. Tante (zus) deed zelf stoffenresearch en ze deed dat bijzonder goed! Ze kwam met een hele mooie donkergrijze sweaterstof met gouden ananasjes voor de dag.

voorIk schrok wel even van de dikte toen ik de stof in handen kreeg. Lekker zacht, héél mooi, maar wel wat warm voor de lente/zomer leek me. Anderzijds is het weer hier in België nogal eens van het wisselende type en zou er zich vast wel eens een iets frisser dagje aanbieden. Toch?!

front piping

Om de gouden ananasjes nog wat meer tot hun recht te laten komen, gebruikte ik nog een stukje van de gouden paspel die ook in de jurk werd verwerkt. Achteraan doorstikte ik nog eens met gouddraad. De Stoffenmadam gaf me de tip om dit met een metallicnaald te doen. Zo gaat de draad niet splitsen. Dankjewel voor je gouden tip Nancy!!

De mouwen werden 2 cm verlengd omdat tante (zus) lange armen heeft. Voor de mouwboord koos ik voor de “oversized fitting”. Voor de boord onderaan de trui was het de bedoeling van deze ook met boordstof af te werken. De boordstof die het best paste van kleur was echter niet breed genoeg. Daarom knipte ik een extra boordje uit de sweater. In plaats van 5,4 cm breed, knipte ik 7 cm breed.

Zelf ook een Pineapple ♥? Hou dan zeker de blog in de gaten want er zit een give-away aan te komen. Meer info volgt…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gebruikte materialen: donkergrijze sweater van bij Stof op zolder, restje donkergouden paspel, gouddraad metallic Sulky gütermann nr 7004 van bij Veritas – Gebruikt patroon: Bethioua (Op haar blog kan je zeker mooie creaties met dit patroon terugvinden. Zo leerde ik, en met mij vele anderen, het patroon trouwens kennen.)

 

15 gedachten over “Nog een ananaslover

  1. Wat een goede tip van die naald, dat wist ik helemaal niet. Gelukkig heb ik het nog niet meegemaakt dat het ging splitsen, maar ik ga er wel rekening mee houden.
    Mooie trui! En je hebt helemaal gelijk, zelfs in de zomer kan het nog frisjes zijn hier.

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s