Florence Flair restjesrokje kcw#1 spring 2016

Een lapje overschot van deze top stak al langer de ogen van de dochter uit. Reeds toen mijn top een paar maanden geleden geknipt werd, vroeg ze of er nog genoeg stof over ging zijn voor een rokje voor haar. Onze jongedame had zo een rokje gezien in haar boek.

De kids clothes week (kcw) en enige druk van de dochter (die dat rokje persee aanwilde op het feestje van het neefje) zorgden dat er werk van werd gemaakt. De KCW draait deze keer rond het thema “future“. Ik vond dit leftoverrokje daar perfect in passen. Zorg voor de natuur om zo onze toekomst en die van onze nakomelingen veilig te stellen. Zo weinig mogelijk verspillen.

florence heart

En of dit restje helemaal werd uitgepuurd! De grootst mogelijke rechthoeken werden geknipt, 2 x 52 op 42 cm om precies te zijn. Om de stof optimaal te benutten gebruikte ik zelfs een stukje van de gestreepte zelfkant. Die werd zorgvuldig geplooid en gestreken zodat nog een piepklein restje naadwaarde overbleef. Dit leverde aan de zijkanten van de rok 3 pittige streepjes op.

florence zelfkant

Verder volgde ik grotendeels de werkwijze van de Florence Flair. Omdat ik met een beperkte stofbreedte zat werden plooitjes van 2 cm afgewisseld met plooitjes van 1 cm. Ook qua lengte waren we wat beperkt en werd het een korte versie. Er kwam nog een glitterelastiek aan et voilà.

Ik weet al wat de dochter deze zomer zal dragen als we Florence bezoeken 🙂

florence_turn

florence flair skirt

Gebruikte materialen: restje van de stof van deze top van bij Den Depot, glitterelastiek van bij Madeline De Stoffenmadam, Instructies van “Florence Flair” uit het boek “Urban Style” van Eva Maria.

 

florence skirt

Op het net spotte ik ook al deze versies van de Florence Flair:

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Wil je nog mee doen aan de give-away? Het kan nog tot morgen!

 

 

 

 

11 gedachten over “Florence Flair restjesrokje kcw#1 spring 2016

  1. Ik draag mijn jurk van diezelfde beesten en geef de dochter groot gelijk dat ze er ook een maaksel in wou; het zit gewoonweg zalig! Mooi, hoe je creatief omsprong met je restlapje ♥

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.