Glitters 4 ever? kcw #2 spring 2016

Nog wat nieuwe truien voor een frisser lente- of zomerdagje kon de dochter nog gebruiken. Eerder maakte ik al deze en deze voor haar, maar er was nog wat stof die ze graag in een sweater zag veranderen. De copper delight van Chat Chocolat, die ik enige tijd geleden won met de give-away van Noortjeprullemie en Cas & Nina. (Nogmaals van harte bedankt!!) en een stukje oudroze glittersweater. De verleiding was zéér groot om weer met het Bethioua-patroon aan de slag te gaan. Om toch maar eens iets anders te doen werd het deze keer eentje uit La Maison Victor: de Leonora sweater.

De dochter werd opgemeten. Ik concludeerde dat een 152 iets te nipt zou zijn. Bij het overtekenen van het patroon tekende ik het dan ook net iets groter dan voorzien. Waar in de originele versie het rugpand wat langer komt, gingen we voor een versie waar voor- en achterkant even lang zijn.

De Kids Clothes Week gaf me dat duwtje in de rug om eraan te beginnen.  Het thema “future” doet bij mij de vraag rijzen of ze altijd van glitters zal blijven houden. Glitters 4 ever? Shine my sparkling star, zolang het kan!

Gisterenavond werd de stof geknipt. Vanochtend werd er bij het ochtendgloren gelockt en van zodra de dochter wakker was (net voor 9 uur) werd er gepast en konden de mouwboordjes en de onderkant van de trui worden afgewerkt. Het strijkijzer erop, snel wat foto’s maken, blogpost schrijven en “publiceren”. Ik verbaas me over mijn eigen snelheid. 🙂

leonora

 

leonora swing

Gebruikte materialen: mintgroene copper delight sweaterstof van Chat Chocolat en Cas&Nina, oudroze glittersweater van bij Stof Op Zolder

Gebruikt patroon: Leonora sweater uit La Maison Victor, editie sept-okt 2015

(Oh ja, de uitslag van de Give-away verschijnt in de volgende post.)

 

7 gedachten over “Glitters 4 ever? kcw #2 spring 2016

    1. Haha, toen ik de post de 1e x publiceerde waren de foto’s niet aangepast. Dat heb ik een uur of 2 later nog gedaan en opnieuw gepubliceerd, beetje valsgespeeld 😉 (Het was wel nodig want toen ik 1 foto wat beter bekeek moest hij toch wat geknipt worden. Hij gaf onbedoeld wat veel inkijk.) Dankjewel voor je complimentje!

      Geliked door 1 persoon

  1. Mah gij racemachine!! En ik vind die trui ongelooflijk mooi!! Meestal zijn sweaters nogal saai he, of die uit de winkel toch, maar met zo een prachtig stofje is een sweater gewoon super!!

    En die stofjes lijken wel voor elkaar gemaakt! Heerlijk als dat zo perfect bij elkaar past he!

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s