Over platte banden, vriendelijke mensen en mooie woorden

Het was me het weekje wel! Het zat niet bepaald mee om het zo maar te zeggen. In het midden van de week slaagde ik er bovendien in om de 2e kapotte band op goed anderhalve maand tijd te scoren (met daartussenin nog een leegloper aan de auto van mijn allerliefste wederhelft).

 

Zo houden we de garage wel draaiende! Tussen de vorige 2 platte banden zat amper een week tijd! De lieftallige medewerkster van de garage, die een goede vriendin van ons is, dacht toen al dat ik haar in het ootje nam. (Ik zou niet durven – engelengezichtje – haha!)

Weinig geloofwaardig dan om een 3e keer te bellen met de boodschap dat er opnieuw een band moet vervangen worden…

De vorige keer had ik “geluk” en werd de vaststelling gedaan toen mijn auto hier op de oprit stond. Zoon en echtgenoot vervingen de band aan huis, van service gesproken! De band aan de andere auto liep uiterst langzaam leeg. Wat bijpompen en dan kon er zonder bandenwissel naar de garage gereden worden. Deze keer daarentegen was het “goed prijs”. Broembroem – verkeersremmer – bang – doekdoekdoek en véél gevloek! Haaaaaargh!!

Auto aan de kant en balen! Dadelijk een toeschouwster, 80-plusser “moa maske toch!”, die me verzekerde dat haar man wel rap terug zou zijn van zijn patattenveld en dat die wel ging helpen. Ondertussen gingen zoonlief en ik aan de slag.

“Zedde goa supporter van de rooj dievels? Da’s nogal iet hè! Amai, goa hed al fors manneke! Mane man hee doek veel fors zelle. Dane et elken dag een hiel broad. Joat, dane kan goed ete zenne! Wale bakke altoad zelf broad, mee zoë e masjien. Wale hemme nachttarief. … Ah, dane van ons is ie sè maske. Hoa zal oe wel kome hellepe.”

We waren al een heel eind opgeschoten, de zoon en ik. De man hielp ons nog, met hamer en al, om het kapotte wiel eraf te krijgen en het “meelopertje” vast te zetten. Het madammeke bleef de hele tijd vertellen: over haar zoon, over dat hij zo hard werkt, over dat hij toch niet zo veel geluk had in de liefde, over dat bij hun in de buurt iedereen goedendag zegt tegen elkaar, over dat je elkaar moet helpen, over dat ze al bijna 60 jaar samen is met haar man, over dat ze zelf niet meer zo veel kon werken nu maar vroeger wel, over geven en nemen, over de klak die altijd vuil wordt van op het veld te werken maar dat ze dat niet erg vindt, over dat ze zo een brave man getroffen heeft, …

We mochten mee op “het geleeg” om onze handen te wassen en kregen “echten dreft” want dan ging die “vullighoad” er goed af. De man maakte ineens ook een tipke van zijn zakdoek nat om de vrouw haar mond af te kuisen want daar hing nog wat tomatensaus aan. “Mo vrouwke toch, hoe loopte d’er bij. Kom is hie!”

We hadden het getroffen met onze hulp, zo een vriendelijke en warm stel! 🙂

En ook nadien had ik geluk! Er kwam een plaatsje vrij in de workshop “handlettering” die avond. Mijn maatje was zo lief om me hier attent op te maken (XXX!!!) en speelde voor taxi. Wat berichtjes over en weer en ik kon mee, tsjakaaaaa! Taxi om 17.15u betekende plots een strak schema en geregel met de kids, maar ook een hele fijne taxirit en ditto avond!

De workshop ging door in het Zonen09-hoofdkwartier in Gent. Lesgeefster was Liesbet van Mino Paper Sweets. Deze vriendelijke dame leerde ons hoe we letters karakter kunnen geven en hoe we woorden kunnen laten spreken. Helemaal mijn ding en net wat ik nodig had!

Het merendeel van de cursisten bestond uit naaisters en/of bloggers. Op de sociale media werden na afloop knappe dingen gepost! Het lijkt er wel sterk op dat de meerderheid van ons nog niet helemaal klaar was met dat handletteren. Kan ook niet anders, want wij gaan voor de groepsprijs, nietwaar dames?! (By the way, weet iemand wat die is en wanneer die bekend wordt gemaakt?)

WS lettering

Met dank aan fotografe Isabelle, de organisatoren en the winning (?!) team!

Ziehier het resultaat van een avondje oefenen.

mino01

Deze dame heeft de smaak te pakken! Voortaan heb ik een tekenboekje en een potlood op zak om “mooie woorden” te maken.

mino_00mino02mino03mino04

11 gedachten over “Over platte banden, vriendelijke mensen en mooie woorden

 1. Oooh ik deed dat vroeger ook keigraag zo ‘calligrafie’ met stiftjes ! Ik denk zelfs dat ik nog zo’n echte calligrafiepen met inkt heb liggen haha. Supertof !! En schoon gedaan !

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh seg, mijn ogen schieten hier gewoon vol bij de passage dat meneerke zijn zakdoek bovenhaalt om zijn vrouw haar mond proper te vegen. Wat. Een. Liefde. 🙂
  En ik ben maar aan ’t denken wat een dialect dat zou kunnen zijn. Kanten van Leiven? of Osschot? 😉

  En dan die handettering … super! Ik kwijl ;-D En ik wil ook!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hihi, hoe een pechmomentje eigenlijk een leuke herinnering wordt 😉

  Die workshop lijkt me echt superleuk! Ik hou van mooie lettertjes en spelen met papier, maar heb niet echt aanleg, dus wat tips zouden wel van pas komen 😀

  Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s