Ik ga op reis en ik neem mee… een zomertop!

Om de linnenzak te kunnen vullen is er uiteraard ook ander gerief nodig in de valies. Ingeval van een zonnige bestemming: bloesjes zonder mouwen. De testers-call van Pienkel kwam precies op het goede moment en lucky me mocht deel uitmaken van het testteam voor de Fjara-tank-top.

Tijdens de testfase werd het patroon hier en daar wat aangepast. Hier toon ik jullie de eerste top die vanonder mijn machine rolde. (Versie 2 en 3 en … hebben jullie nog tegoed.)

stripes 03

De streepjesstof schafte ik onmiddellijk aan bij de release van haar stoffencollectie. Op naaiweekend konden we de stof al bewonderen en ik (en heel wat anderen) was er meteen weg van: mooi, zacht, kwalitatief en de streepjes hebben wat relief. Daarenboven kan de achterkant van de stof perfect dienen om af te boorden, zoals ik ook deed. De boordjes werder iets langer geknipt omdat deze stof niet zo geweldig hard meerekt, een goed idee zo bleek.

Op deze foto’s komt de halsopening nog hoog. Dat werd tijdens de testfase nog bijgewerkt door Nienke. Hoewel ik tevreden was over de look van deze top, besloot ik aan de vooravond van de dochter haar stage dat de halsuitsnijding toch beter dieper kwam zoals bij de volgende 2 exemplaren die ik maakte. 2 uur voor vertrek ging de top de valies in. Just in time! Hiervan is (nog) geen foto beschikbaar omdat de dochter nog in Hongarije is.

Ook het shortje en haar andere zomertopjes mochten niet in de valies ontbreken.

Het gaat niet zo lang duren voor we weer lopen te twinnen want deze top wil ik ook! Ik laat jullie nog weten of het lukt met maat 16 jaar.

strepen00

strepen01

stripes 04

Gebruikte materialen: (geweldig mooie) streepjesstof met wat reliëf van Zonen09 van bij Madeline, de stoffenmadam

Gebruikt patroon: Fjara Tank top van Pienkel, hier te koop en beschikbaar van maat 2 t.e.m. 16 jaar (binnenkort waarschijnlijk ook in de überschattige kleinere maatjes). Ik maakte de 12 jaar voor onze 11-jarige.

Wat andere testers maakten kan je o.a. hier bekijken.

15 gedachten over “Ik ga op reis en ik neem mee… een zomertop!

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s