Bree top

In de vorige blogpost zag u de stof in kwestie onder de naaimachine liggen. Dat deze stof tot iets ’s zomers verwerkt zou worden, stond buiten kijf. Dat het een top geworden is, is eerder per ongeluk zo uitgedraaid, maar ik ben er zeer blij mee. 🙂

Uit de boekjes die ik wel bijhad op vakantie koos ik een patroon uit de meest recente La Maison Victor: de Bree Top.

3 grote voordelen:

  • ik zou de top dadelijk kunnen dragen, het weer vroeg erom!
  • het naaien zou relatief weinig tijd vragen en zo kon ook nog de literaire honger worden gestild
  • ik zou nog voldoende van de lap overhouden om alsog een sunnypants of iets anders te maken

Bree_05

Toch werd het een 2-daags projectje omdat het gewoon té mooi weer was om niet aan het zwembad te gaan zitten. De ene dag werden de patroondelen overgetekend en geknipt. De andere dag werd er genaaid en getest.

Er was een etentje in landelijk Toscaans kader op til. Met m’n favoriete Italiaan aan mijn zijde werd me gevraagd om het menu van de avond in het Nederlands voor te stellen aan de andere tafelgasten. Moeilijk om serieus te blijven.

Bree_00

Bree_

 

Terwijl u nu misschien zelf aan de slag gaat met deze frisse top, beluister ik nog wat Italiaanse songs want later op de avond diende die micro niet meer om het menu voor te stellen maar om zelf te zingen.

Il Mio amico Rudi sleepte me toen opnieuw naar de micro om samen “Marina” van Rocco Granato te zingen. Het refrein ging nog, maar de rest was toch play-back van mijnentwege. Voor volgend jaar heb ik beloofd om beter te doen. Net terug thuis en al opnieuw aan het aftellen… My Italian friends, I already miss you so!!!

#ificouldturnbacktime #goodtimes #lovelyitaly

Bree_04

 

Nog wat tips: de drukknop die in de werkbeschrijving werd voorzien liet ik weg. Om te verhinderen dat er inkijk zou zijn bij het dragen van de bloes, naaide ik de bovenste flap met een blinde steek vast aan de onderste. Dit deed ik ter hoogte van het stiksel zodat de bloes nog wel de indruk geeft van open te vallen maar er toch niets te zien is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gebruikte materialen: stof van Lucy has a secret van bij MonDepot, elastiek bij Veritas

Gebruikt patroon: Bree Top uit La Maison Victor, editie 4 / jul-aug 2016

 

Het belooft de komende dagen ook bij ons terug heerlijk weer te worden. Heb jij nog tips voor leuke tops of andere zomerkledij?

21 gedachten over “Bree top

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s