Een snelle Lili-tas

Het maken van de Lili-(school)tas voor mezelf was zo leuk dat ik niet lang moest nadenken over een cadeautje voor het verrassingsafscheidsfeestje van ons vriendinnetje en uitwisselingsstudente Helena!

Er was echter niet zo veel tijd om het te maken. In mijn hoofd wist ik perfect welk kleuren, welk lintje erbij moest en welke materialen ik zou gebruiken. Mijn voorraadkast had andere ideeën. Rap (?!) efkes naar Leuven voor een geschenkbon en wat tasbenodigdheden dan maar…

Ik geef toe dat ik  ter plaatse dacht: “Zou ik nu hier niet beter gewoon iets kopen?!” want het was ondertussen al vroege namiddag en het feestje begon om 20.15u. Een bezoekje aan mijn favoriete winkeltje – Hexagoon –  en het zien van al het moois aldaar, scherpte mijn optimisme weer aan tot een “Bwa, het zal wel lukken!!”

Thuisgekomen om 16.30u en dadelijk beginnen tekenen, meten en knippen. Het strakke schema liet niet toe van de tas volledig te voeren. Voor de afwerking van de rand ging ik daarom voor een lintje met goud en bruintinten. Daaronder kwam een “snel” zakje in vilt. Het voordeel was dat ik er de opening gewoon in kon knippen zonder dat de stof rafelde en dat er geen rits in moest.

20160910_194617

Om 10 voor 8 werden de laatste draadjes afgeknipt. Nog enkele foto’s maken. 5 min. later deden we er nog een cadeaubon van de H&M en wat hippe zakdoekjes in en ging er een papiertje rond de tas en om kwart over 8 waren we present op het feestje. Op de valreep, maar missie geslaagd!

(Boodschap aan zus Louise die deze tas ook wel zag zitten: er wordt gewerkt aan de jouwe 😉 )

20160910_194556-b

img_20160924_092033-1

Gebruikt patroon: (kleine) Lili uit het boek “De tas van Annelies” van De zuster van

Gebruikte materialen: bruingrijze kraft-tex en rivetten van bij K-bas, dikke blauwe vilt, dunnere vilt, smalle lederen riempjes en het afwerkingslint van bij Hexagoon in Leuven

16 gedachten over “Een snelle Lili-tas

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s