Knuffelzachte eerste Ole (met give-away)

Het meest zachte stofje ooit, dat moet deze mooie stof van Fresk zijn! Niet verwonderlijk, gezien de stof 100% organisch is. U kent het Nederlandse merk misschien van de schattige en kleurrijke babyspulletjes en mooie prints met een hoog knuffelgehalte?

Toen Marlies van Huis van Katoen mij vroeg of ik graag iets met een Fresk-stofje wilde maken, zei ik dus maar wat graag “ja!”

ole_

Omdat mijn eigen kids (jammer genoeg) wat uit stofjes met dit soort bedrukking gegroeid zijn, werd er nog eens voor het neefje genaaid. De Ole van Zonen09 stond al lang op mijn lijstje. Met een steeds groter wordende zoon, die ondertussen de grootste Ole-maat ontgroeide, zag ik nu schoon mijn kans om alsnog met het patroon aan de slag te gaan. Deze eerste keer smaakte naar meer! Ik kijk dan ook rijkhalzend uit naar het uitkomen van de “grote” Ole.

Het lijfje werd voorzien van tussenvoering om het truitje wat warmer te maken. Bij nader inzien had ik dat bij de kap ook beter gedaan. Nu hangt ze nogal “plattekes”. Verder gingen we voor kap, zakjes en volledige omkeerbaarheid.

Een bezoekje aan de boerderij op de dag van de landbouw (Aanrader!!!) leverde volgende foto’s op:

ole_01

ole_02

ole_05

ole_04

Gebruikte materialen: Interlock van Fresk van bij Huis van Katoen, oranje contraststofje en wattine van bij Pauli, kamsnaps, oranje boordstof van ergens op het Stoffenspektakel, zelfgemaakte paspel

Gebruikt patroon: Ole van Zonen09, maat 104

 

Kriebelt het bij jou ook om met deze streelzachte stof aan de slag te gaan? Dan is er goed nieuws! Ik mag van Huis van katoen 3 x 1m van deze Freskstof weggeven. Elk pakketje werd door mezelf ook nog aangevuld met ander leuks.

Ziehier de prijzenpot!

pakket-1pakketje-2

pakket-3

Meedoen kan via deze a Rafflecopter giveaway
en/of door deze give-away te reposten op IG (#mamcgeeftweg). Vergeet zeker niet het pakketje van je voorkeur te vermelden in een reactie op de blogpost! Je kan meedoen t.e.m. 12 oktober. (Deelnemen kan enkel met een verzendadres binnen België) Veel succes!

ig-ole

Afgelopen weekend opende Huis van Katoen ook een hele mooie bakstenen winkel: een ruim en licht pand waar heel wat leuks te vinden is! Je kan hen vinden in de Bogaardenstraat 4 in Aarschot.

(di-woe: 9.30 – 17u,  do 9.30 – 17u en 19 – 22u;  vrij – za: 9.30 – 17u)

Daarnaast kan je ook nog altijd in de webshop terecht.

 

Het Ole-patroon kan in veel verschillende variaties worden gemaakt. Ik snorde voor jullie volgende variaties op:

en last but not least, een recente maar zéér aimabele versie:

(Schuim zeker ook het net eens verder af naar al het andere Ole-schoons!)

44 gedachten over “Knuffelzachte eerste Ole (met give-away)

 1. Mooi hé zo’n Ole! De kleuren passen perfect voor de herfst ❤
  Ik doe graag mee met de give-away, mijn voorkeur gaat naar 2 (dan 3, dan 1)! Trouwens net je fb dus ontdekt en snel geliked 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ma zo schattig met die botjes! 😄 je ziet het inderdaad dat die stof zoooo zacht is!
  Ik doe graag mee voor pakketje 2, mijn zoontje heet Vos dus zo’n sleutelhanger is fantastisch dan 😍

  Geliked door 1 persoon

 3. Supermooi! Het patroontje ligt hier al een hele tijd, maar ik heb me er nog niet aan gewaagd. Als ik win, begin ik er sowieso aan! Mijn voorkeur gaat uit naar pakketje 3.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoe mooi en hoe gul ben je! ;-). Ik wil mijn kans wel wagen voor pakketje twee… Het blijft een patroon waar ik erg van houd en nog wel eens een keer wil maken na mijn eerste exemplaar. Waar ik trouwens erg trots op ben ;-DD Het was eigenlijk een beetje boven mijn mogelijkheden maar ik kreeg het wel af en nog wel zoals ik het wenste 😉 (http://naaisgerief.blogspot.be/2016/06/een-ole-oftewel-de-boer-en-de-krik.html).

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooie Olé. Blijft een mooi patroontje!
  Aangezien mijn dochter net uit de Olé is gegroeid, zou ik graag voor haar een hoodie maken.
  Ik doe graag mee voor pakketje 2.

  Geliked door 1 persoon

 6. Super Ole! Ik heb het Fresk stofje vastgehad in ‘huis van katoen’, zo heerlijk zacht.
  Omdat ik nog getwijfeld heb om beide stofjes van pakketje 2 te kopen waag ik heel graag mijn kans voor dit leuke pakket 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh, heerlijk! Ik ken Fresk inderdaad van die superlieve pyjamaatjes die Noa droeg toen hij nog wat kleiner was 🙂 Stofje is heerlijk mooi! Ik doe dus graag mee met de giveaway. Pakket 3 zal hier het snelst opgebruikt zijn, dus ik kies die 😀

  Geliked door 1 persoon

 8. waaauw, wat een supertoffe Ole, en zo’n heerlijk schattig stofje!! Die tweede foto lijkt wel alsof het decor daar speciaal voor jullie gezet was! Je neefje zal wel blij geweest zijn met die nieuwe trui! Ik doe graag mee met je give-away en mijn voorkeur gaat naar pakketje 2 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Superleuke stof ! Ik doe graag mee met de give-away om er iets schattigs mee te maken voor het kindje van beste vrienden. Ben volop aan het experimenteren met naaien van babykledij en deze stof lijkt me leuk voor een jasje van Mind the whale🙂
  Voorkeur gaat naar pakketje 2 !
  Lize

  Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s