Skippy skirt – waar zijn die handjes?!

Onze spring-in-‘t-veld haar garderobe heeft wegens “groeischeuten van meerdere centimeters” – we dienen nochtans geen groeihormonen toe! – dringend uitbreiding nodig! Er wordt volop werk van gemaakt. Zo gingen we afgelopen weekend shoppen, want dat vinden we al eens leuk. Daarnaast zijn er achter de schermen ook nog verschillende “werken in uitvoering.” (Wordt vervolgd…)

Marie-Paule, de ijverige naaister achter So Popo Sew, tekende haar eigen patroon voor een rokje met zakjes en zocht testers. Mijn hart maakte een kangoeroesprongetje toen ik groen licht kreeg om mee te testen.

Voor dit Skippy Skirt-rokje worden rekbare stoffen aangeraden. De tricotjes van de recentste Froy & Dind-collectie maken kiezen niet gemakkelijk, zoveel moois dat ertussen zit! In de stoffenwinkel zijnde checkte ik de benodigdheden in het testergroepje op Facebook en ontdekte ik ter plaatse dat Marie-Paule een 2e versie in de aanbieding had: het rokje met verborgen zak. Een aha-erlebnis weerklonk! Er werd bijpassende elastische paspel gezocht en de verkoop was geklonken. Zo simpel kan het zijn!

Dit is een rokje dat héél snel in elkaar zit! Tenminste, als je niet zo gek bent om voor doorlopende streepjesprint te gaan 🙂 .

(Tip: De Prym-lijmstift is hierbij een handig hulpmiddel.)

skippy_00

skippy_01

Persoonlijk vind ik deze versie van de Skippy-skirt nog beter passen qua stijl voor grotere meisjes dan die met het opgestikte zakje. De dochter keurde het volledig goed als “skaterrokje” en ook haar vriendinnetjes gaven hun goedkeuring – want dat is tegenwoordig wel heel belangrijk ;-). Er zullen er dus zeker nog volgen!

Waar zijn die handjes?

skippy_det

Hier, in het verborgen zakje!

skippy_02

skippy_det00
De zoom werd afgewerkt met een sierstiksel, gebruik makend van de overlock. Hoe je dat doet, deed Griet hier voor.

Gebruikte materialen: streepjes- en bloemetjestricot van Froy & Dind en ecrukleurige elastische paspel van bij De Stoffenkamer

Gebruikt patroon: Skippy skirt, gratis patroon van So Popo Sew – Ik verlengde het rokje met 3,5 cm.

 

Benieuwd naar de andere zakjesrokjes? Deze rokjestesters maken mee deel uit van de blogtour.

Biezonder / Mamadammeke / Confetine / Inspinration / Naaisgerief / Do Did It / Beletoile / Frullemieke / Woohoo by Davina Momfieme / C-art-oline / Bellevi / Stokstaartjedoethetzo / Magnifieka / De Zussen / Koekjehaakjemaakje / Mamacreatief / Somerskes

 

Deed je trouwens al mee aan de give-away om de superzachte Freskstof van bij Huis van Katoen te winnen?

ig-ole

10 gedachten over “Skippy skirt – waar zijn die handjes?!

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s