Billie met ijsbeertjes

Op een dag (of 14 geleden) gebeurde het volgende in de stoffenwinkel: één blik op het tricotschap was genoeg: die koop ik! Een andere blik op het rek met boordstof en ik wist het: hier was absoluut potentieel voor een Billie!

Het fijne is dat Billie een patroon is dat snel en mooi resultaat oplevert. Waar ik vorige keer voor een girly-Billie ging, werd het nu een kleine, bijna basic-versie.

Om de “Is -dat-zijn-pyjamavragen” voor te zijn, koos ik voor een borstzakje. Hiervoor knipte ik een klein lapje uit een Bambiblauw-paneelstofje uit mijn persoonlijke stash. Het kleurenpalet paste helemaal bij de okerkleurige boordstof én zo kwamen de kleine driehoekjes van op de ijsbeertjesstof ook weer terug.  De rest van het zebrapaneeltje ging netjes terug de stoffenkast in, op de afdeling “op te sparen juweeltjes”.

Werd het geen Billie om bij te smelten?

 

billie_06
Met ijs en ijsbeertjes

 

 

midas
Het was niet zeker of we het model nog konden fotograferen bij daglicht. Deze mooi foto werd alvast door tante Christel gemaakt, de onthaalouder in de opvang.

 

billie_07

 

billie_08
Een chocolaatje had deze flinkerd wel verdiend!

 

billie_02
De zoom werd onderaan afgewerkt met dezelfde siersteek als laatst bij het rokje. In plaats van overlockgaren gebruikte ik voor de draad die door de naald ging Gütermann om de kleur van de boordjes te laten terugkomen.

 

billie_00
Samen op de fiets

 

 

billie_01
Smelt!

 

Gebruikte materialen: tricot met ijsbeertjes en okerkleurige boordstof van bij Huis van Katoen, voor het zakje: een stukje tricot uit het Bambiblauw-paneel met de zebra

Gebruikt patroon: Billie van Zonen 09, hier in de standaardmaat 98 – lange ronde mouw met borstzakje

 

In één van de pakketjes van de give-away zit ook een half metertje van deze ijsbeertjesstof. Haast je als je nog wil meedoen!

ig-ole

 

15 gedachten over “Billie met ijsbeertjes

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.