Matching outfits matching minds: een semi-jurkhack (& give-away 2)

Een boek met patronen voor moeders, dochters én zonen dat bovendien van de kleinere maatjes (92/98) tot en met vrouwenmaat 46 gaat, hoe geweldig is dat?!
Eef, creatieve blogster en uiterst geduldige naaiworkshopjuf achter Eulala c’est chic schreef er het kersverse boek “Matching Outfits Matching Minds” over.

Bij Eef op workshop gaan staat garant voor een dagje ontspannen naaiplezier, dat weet ik uit ondervinding. Ik denk dat ik de voorbije jaren al wel 5x ging om nog wat naaiskills onder de knie te krijgen, maar vooral ook omdat het altijd zo gezellig is.
Bij het patroontesten voor haar boek ergens in september was dat niet anders. Een hapje, een babbelke, tekenen, knippen, stikken, passen en toasten met een cavaatje. Ik testte de rechte jurk met striklint in maat 164 voor de dochter. Toen zat de jurk nog wat ruim, maar nu is de maat prima. Ik volgde het patroon zonder aanpassingen. Wel voerde ik de jurk volledig met anti-statische voering.

Zag je leuke dingen in het boek, maar weet je niet goed hoe je er alleen aan moet beginnen? Dan kan je in het atelier van Eulala c’est chic terecht voor een workshop waarbij je stap voor stap door het naaiproces wordt geloodst. (Meer info op Eefs workshopkalender.)

Mijn eigen jurk werd een hackje op de rechte jurk in maat 40. Volgende keer teken ik aan de schouders wel smaller en behoud ik enkel de breedte op mijn heup. Ik knipte het voorpand in 2 delen, voorzag 2 zakjes vooraan en paste de kraag aan. (Dat laatste zag ik bij haar.) Bij deze jurk moest ik voor mezelf niets meer aanpassen aan de lengte.

Het moeilijkste deel was goede foto’s van ons beide maken. Ofwel was het al donker, ofwel te nat, of één van ons beide ribbedebie of geen fotograaf… luxeproblemen. Niet helemaal tevreden over de foto’s dus, maar zeker wel over de jurkjes en het boek!

momm_h-ig

momm_h04

momm_h06

momm_l01

momm_h0

Gebruikte materialen: lichtroze stofje met pluisbloemetjes en koperen stipjes “Dandalions”  uit de collectie “See You at six” van Soft Cactus, topstitch op het lint met koperkleurig garen, crèmekleurige voering van bij Pauli, iets dikkere oranje stof met wat elasthaan van “Lucy has a secret” van bij MonDepot

Gebruikt patroon: rechte jurk uit het boek Matching Outfits Matching Minds

*     *     *     *     *

momm_boekGIVE-AWAY:
Heb jij het boek nog niet kunnen bemachtigen? Waag dan zeker je kans om het hier te winnen want ik mag van Eef een exemplaar van haar boek weggeven. Meedoen kan t.e.m. woensdag 25/01. Veel succes!!

(Op de afbeelding van het boek hiernaast kan je ook klikken voor de link naar de wedstrijd.)

 

Kan je zo lang niet wachten?
Het boek is o.a. al te koop bij Eulala c’est chicHuis van Katoen, Stof Op Zolder en “van horen zeggen” ook ergens deze week bij Standaard Boekhandel te verkrijgen.

 

45 gedachten over “Matching outfits matching minds: een semi-jurkhack (& give-away 2)

 1. Wow tof eens een boek waar je jezelf en je kinderen samen kunt laten blinken met zelfgemaakte creaties 😉. Mix en match met andere stoffen tof voor de communie volgend jaar 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi seg! Ik had het boek op mijn lijstje voor Kerstmis gezet, en verschillende mensen hebben gezocht, maar niet gevonden. Het zou top zijn als ik deze moest kunnen winnen, maar anders koop ik hem voor mezelf. Voor Valentijn ofzo, is dat geoorloofd? 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Super gaaf boek! Ik heb verschillende zussen met kinderen en het lijkt me zo leuk voor hen om dit te maken.. (en als ik zelf kinderen krijg, ook voor mezelf natuurlij)

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een lieve foto’s! Ik ben heel benieuwd naar het boek. Matching outfits lukken hier (nog) niet zonder kinderen, al vind ik niet dat dat mijn kansen mag kelderen :-). De mama-outfits lijken mij heel tof en dat jurkje met die strik doet mij denken aan eentje dat ik maakte toen ik begon met de blog.

  Geliked door 1 persoon

 5. Al heb ik grote dochters in huis, niets belet mij om dat boek ook graag te willen 🙂
  Los daarvan heb ik nog een vraag, mocht ik niet winnen en het boek zou kopen : is de naadwaarde inbegrepen bij de patronen (als beginnend naaister durf ik wel eens sukkelen met mouwen en naadwaardes)

  Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s