Milton trui voor stoere jongens – La Maison Victor

Een zoon die ook bij koud weer enkel korte broeken wil dragen moet toch op de één of andere manier warm gehouden worden. Een warme trui kon hij dus nog wel gebruiken in zijn garderobe. Dat de trui die ik hem probeerde aan te smeren een hoge kraag leek daarbij mooi meegenomen.
Zijn eerste reactie was echter : “Nee mama, dat gaat prikken. Dat doe ik niet aan hoor!” Een no-go met andere woorden – roloog, zucht. Daar ging mijn plan!
De couponnekesbak bij Madeline de Stoffenmadam bracht redding. Op goed geluk nam ik daaruit een stofje mee dat volgens mij perfect was voor deze trui. Alleen moest de zoon dus nog overtuigd worden. Plan B was om er een trui voor mijn wederhelft uit maken, maar zover is het niet gekomen. Zoonlief vond de stof  “bwaa, ja wel mooi ja” én ze bleek toch zachter dan hij dacht. Yes!

Maatje 146-152 werd overgetekend, geknipt en gestikt. Bij de afwerking maakte ik nog een extra stiksel op het knopenpad.

De trui ging mee toen we vorig weekend gingen uitwaaien aan de Nederlandse kust. Hij werd heerlijk warm bevonden bij wind omwille van de kraag die hoog dicht kan. De kraag is echter ook makkelijk weer open te zetten als je het warm krijgt bij bv. graven en bouwen op het strand. Want zeg nu zelf, naar zee gaan zonder zandkastelen bouwen, dat gaat toch niet hè?!

Milton trui _00
Gebruikt patroon:
Milton trui – La Maison Victor, editie nov-dec 2017

Gebruikte materialen:
Blauwgrijze melange sweater met lusjes achteraan en bijpassende blauwgrijze boordstof van bij Madeline De stoffenmadam (ook beschikbaar in andere kleuren),
koperkleurige drukknopen van Prym van bij het Vlijtig Bijtje

Milton trui _01

Milton trui_06Milton trui_03Milton trui_02

Het aanzetten van deze knopen gaat trouwens zeer eenvoudig met de Prym-tang en de bijhorende hulpstukjes. Deze tang is zijn geld al waard geweest! Voor wie geen tang heeft, zitten er hulpstukje in de knopenkit waarmee je de drukknopen er met een hamer kan inslaan.

Milton trui_05

Milton trui_08

En die no-go van in het begin is hier ondertussen de favoriete sweater! 🙂

13 gedachten over “Milton trui voor stoere jongens – La Maison Victor

 1. Je zoon is zeker een soulmate van onze zoon. Ook hier steeds korte broeken. Dit jaar heb ik even getwijfeld, maar sinds vorige maandag heb ik hem toch verzocht met lange broeken naar school te gaan … Ik blijf er wat over twijfelen of ik hem toch niet gewoon had moeten laten doen???
  De trui werd hier ook overwogen in de herfstvakantie, uiteindelijk ging ik voor een ander concept. Maar nu ik deze zie, heb ik al opnieuw zin om een trui te maken! Super mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! Zolang ze zelf geen koude benen hebben vind ik het wel ok. Een warme trui en jas moet wel van mij. En bij sneeuw lukt een skibroek wel. Als je zoon het echt niet leuk vindt zal hij het wel laten merken zeker? 😉
   De trui is een aanrader!

   Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s