Een kijkje in mijn naaikamer – bureau – …

“Of ik zin had om foto’s van mijn naaiplek in huidige staat (dus niet opgeruimd) te delen?” Die vraag stelde An mij. Zij was de tweede in rij in de virtuele kettingbrief die Davina startte.

De opdracht: een foto maken van je naaiplek, niet opruimen, niets weghalen wat daar eigenlijk niet hoort te liggen. Het leven zoals het is willen we zien. Maak een korte beschrijving van wat er te zien is. Waar ben je mee bezig? Welke projectjes zijn er ‘lopend’ of welke stofjes liggen er klaar om geknipt te worden? Welke patronen zien we op jouw kniptafel? Of waarvan zien we nog restjes?

Naaikamer is niet direct de juiste benaming van de plaats waar mijn machinerie en de bijhorende stoffen, patronen en fournituren zich bevinden. Hier thuis wordt dit deel van ons huis omgeschreven als “mama’s bureau”. Want naast stikken wordt er hier ook verbeterd, voor school gewerkt, geknutseld, gehandletterd, stencils gesneden voor het zeefdrukken, een bib bijgehouden, wel eens een chocolaatje gegeten, geprint, gestreken,…

Hoe ziet dat er dan uit? Wel zo:

DSC_4544

Je ziet een cardigan in groene wol voor mezelf in de maak. Daarbij staat er haast altijd een kop koffie op mijn bureau. Dat is op deze foto niet anders :-).

Mijn schoolwerk, computer en mijn agenda/bulletjournal/naaiplanner bevinden zich rechts op mijn bureau. In mijn agenda hou ik afspraken bij, noteer ik to do’s en to sews.

DSC_4581

Aan de linkerkant liggen de naai- en knutselprojecten die lopende zijn.
(Plus nog wat rommel die daar eigenlijk niet hoort te liggen, dat ook ja – roloog.)
Je ziet de Theo liggen voor mijn echtgenoot, waar ik tijdens de maakdag bij Zonen09 aan begon. De gele stof is een V-halsjurk voor mezelf in wording en de grijze stof wordt een nieuwe broek voor de zoon.

De doos met spoeltjes viel en ligt al een week te wachten tot ze wordt opgeruimd. (Prioriteiten stellen ;-P ) In het rekje zit wat naaigerelateerde rommel gaande van stofrestjes tot lockgaren tot ritsen en versteviging.

DSC_4545 Boven mijn tafel hangt een rekje waar ik o.a. mijn naailabeltjes in bewaar.

Dan komen we aan de andere kant, waar er een kastenwand is. In deze kasten zitten schoolboeken, jeugdboeken, knutselmateriaal, foto’s en stoffen.

Veel stoffen!

DSC_4540

Mijn strijkplank staat er ook (altijd). En naast die strijkplank ook nog stof en de kussens die op mijn to sew-lijstje voor onze zithoek in de klas staan. Rommelhoekje, ik weet het!

DSC_4557

De kastenwand eindigt aan het raam met een hangkast boven de verwarming.
Hierin vind je lamineerhoezen, verschillende soorten papier
in groot en klein formaat en nog wat naaibenodigdheden.

DSC_4533

Er zijn de dozen met garens, paspel, ritsen, rivetten, musketons, …

Er is een reeks papieren patronen van de hand van Compagnie M en van Zonen 09
en een collectie van het tijdschrift La Maison Victor.

20180301_122602

Tot slot hierboven nog een allerlaatste foto van de actuele toestand bij
het publiceren van dit bericht en dan leid ik jullie graag
naar de naaiplekjes van Carla, Delphine, Lies,  Inge en Anoeska.

11 gedachten over “Een kijkje in mijn naaikamer – bureau – …

  1. En toch valt de chaos wel mee 🙂
    Dat vind ik dus echt het lastigst aan naaien, in no-time heb je een hele hoop rommel, hoe creatiever je uitspattinge, hoe erger de rommel. TJA …

    Geliked door 1 persoon

  2. Altijd fijn om eens binnen te kijken! Als ik je doosjes met paspel, biais enz zie, bedenk ik me dat ik ook dringend die dingen eens moet organiseren (nu liggen alle fournituren gewoon samen in één grote bak). En ik ben dus niet de enige die altijd aan vanalles tegelijk bezig is ;-). Ik overweeg om boven een kamer voor mezelf in te richten…maar dan zit ik wel niet bij mijn huisgenoten…

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s