Scarlet short in zalig zachte double gauze

Tropische temperaturen vragen om luchtige kledij. Liefst iets wat makkelijk zit, in een mooi stofje en dat geen genante momenten veroorzaakt bij zweetweer. We hebben toch allemaal al wel eens veel te lang op een plastic stoel in de warmte gezeten om te weten hoe dat laatste voelt, toch?
Dat je op het ogenblik dat je rechtstaat met de ene stof al eleganter wegkomt dan met de andere kan je dan wel beamen.

Double gauze leek me het geschikte stofje voor wat ik in gedachten had. 2 dunne, superzachte laagjes katoen op elkaar.

Het was hier weer van ik ga op reis en ik neem mee… mijn stikmachien. De stof knipte ik thuis. Om de patroondelen te overlocken was er geen tijd meer, dat zou ik wel met een gesloten zigzagsteek doen. Het bleek echter toch niet zo makkelijk te zijn als eerst gedacht.

Eerste klein probleempje: Brother naaimachines eten al wel eens zachte stofjes op en ik had geen stikvlies mee. De MacGyver in mij zag een alternatief in de papieren (flut)servetten die de vakantietafel sierden. Probleem opgelost!

Tweede probleempje: bij het assemblagegedeelte van de short aangekomen constateerde ik dat ik een patroondeeltje van de gulp vergat thuis. Er kwam een beetje foefelare aan te pas om het op te lossen. Best jammer want ik had 4 keimooie zwarte knoopjes die ik nu niet meer nodig had voor de sluiting. De tailleband paste ik wat aan zodat ik er een elastiek in kon steken.

En daar was hij dan, mijn hittebestendige short!

scarlet_00B.jpg

Al gebiedt de eerlijkheid mij te vermelden dat er nog wat gefoefeld werd, met name aan de lengte van de short.
Toen ik de short paste vond ik hem nog wat lang. De naaimachine was al opgeruimd en ik wilde de short zo snel mogelijk aandoen, dus plooide ik de boord naar binnen en naaide deze met de hand vast met enkele steekjes.
Ik weet het ja – roloog –  mogelijks riskeer ik hiermee een gasboete van de naaipolitie, maar ik ben wel echt content met mijn zomerzweetproof shortje!

scarlet_01

 

Gebruikt patroon: “Scarlet Short” uit La Maison Victor, editie mei-juni 2015

Gebruikte materialen: double gauze katoen “Stardust black” van Atelier Brunette van bij Madeline De Stoffenmadam, stukje elastiek in de tailleband

scarlet_02

Het patroon gebruikte ik eerder voor een short voor de dochter en ik maakte er een zomers broekpakje mee voor mezelf.

Welke shorts raden jullie me nog aan? 

16 gedachten over “Scarlet short in zalig zachte double gauze

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.