Over een zwarte handtas

Een zwarte handtas had ik nog niet, veel zin om er ééntje te maken wel. Een naaidate met #teammadeline vorige vrijdag was een mooie gelegenheid om daar wat aan te doen.
De supermooie handtas van Nele deed ons watertanden. Het was dus snel duidelijk wat we gingen maken: een traverse bag.

We maakten het gezellig met een hapje en een lekker drankje. We bewonderden de materialen en kozen in ons hoofd al bijna de materialen voor een 2e tas. We naaiden een babbelden naarstig. We deden van “ooooh” en “aaaah”, een beetje van “waargh” en losten op wat misliep. Het werd een kot in de nacht en de tassen werden mooier en mooier!

Ik ging voor een zwart exemplaar uit een lap leder die ik 2 zomers geleden voor een spotprijs kocht in een uitpuilende stoffenwinkel in het Italiaanse Arezzo.

traverse bag 00

Het patroon voorziet 2 groottes. Dit is de mini-versie.

traverse bag 01

Een grote traversebag in cognac kwam bij op mijn to sew-lijstje. Geen ontkomen aan hoor als je omringd wordt door al die mooie tassen. Kijk maar eens wat een pareltjes An, Eva en Nancy die avond maakten! An ging voor eenvoudig doch héél elegant. Eva colourblockte met paspel en matcht nu zalig goed bij haar jurk en bottekes. En Nancy gebruikte de allermooiste rits.
Nele maakte nog een hele mooie blauwe tas en Joke werkte hard aan een ander naaisel.

traverse bag 03

traverse bag 04

traverse bag 02

Gebruikte materialen:
fournituren en zwarte lederen riem: K-bas
zwart leder: Moreno Tessuti Snc Di Vichi Domenico & C.
voering: stofje van Michael Miller uit mijn stoffenkast
patroon: Traverse bag van Noodlehead

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zelf zin gekregen om deze tas te maken? Uit goede bron vernam ik dat er later deze week nog andere kleuren kunstleer binnenkomen.

Nog inspiratie nodig? Die vind je bij de bovengenoemde dames, maar ook bij haar, haar, haar,  haar, haar, en haar en bij nog vele andere naaisters. (#traversebag en je ontdekt ze allemaal want het is echt onmogelijk om alle makers te vermelden.)

16 gedachten over “Over een zwarte handtas

  1. Mooi gemaakt en een zwarte handtas kan altijd van pas komen. Ik wil ook wel een nieuwe… maar het zal een koopexemplaar worden, want nope, al zie ik al dat moois, ik krijg geen goesting om zelf handtassen te maken, dat laat ik mooi over aan anderen 😉

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s