Alice – (mijn) tas in bedrukte kurk

Zelf kleding maken is leuk, maar tassen maken vind ik persoonlijk nog véél leuker. Het speciale daaraan is dat je met eenzelfde tassenpatroon in een ander materiaal een heel andere tas krijgt.
Verschillende tassenmaterialen werden hier al proefondervindelijk getest: effen kurkleer, kurkleer met zilver of gouden accentjes, kurkleer met croco allures, canvas, oil skin, waxed cotton, echt leder, vilt, kraft-tex, imitatieleer, washable paper, … Elk nieuw materiaal wil ik wel eens uitproberen.

Naar aanleiding van de vernieuwde webshop mocht ik van Marlies van Huis van Katoen aan de slag met een stofje naar keuze. Naast een zeer ruim aanbod van kledingstoffen heeft ze ook een mooi aanbod aan tassenmateriaal en fournituren. Jeuj!
Tussen al dat tassenmateriaal was er iets wat dadelijk in het oog sprong: kurkleer met een zilver- en zwartkleurige bedrukking in V-vorm. Dit was er eentje die ik nog nergens ander gezien had!
Hoera, hoeraaaa, hoeraaaahaaa! #blinkblink 😀

Anders dan het kurkleer waar ik eerder mee werkte, was dit veel dunner. Het is wel nodig om het te verstevigen. Je kan dit bijvoorbeeld doen met decovil (light) of stylevil, maar doordat ik een tassenpatroon met plooitjes op het oog had zou dat te stijf zijn.

Hoe ik dan wel verstevigde? Wel, ik kleefde een dweil tegen de kurklaag en vlieseline tegen het katoentje aan de binnenkant. Ja, je leest het goed “een dweil”. Geen gebruikte natuurlijk, maar een splinternieuwe, lichtgrijze, klassieke dweil met de Belgische driekleur op. (Daar moet je tegenwoordig al goed naar zoeken in de winkel.)
Hoe ik daarbij kom? Bij de instructies van de Chobe-bag werd dat geadviseerd voor het verstevigen van de bodem. Het was een testje, maar voor de zijkanten een goede optie.

Achteraf bekeken had ik voor de bodem toch beter een iets stijvere versteviging gebruikt, want de tas gaat een beetje doorhangen als er wat gewicht in komt te zitten. Verder ben ik tevreden met het resultaat. Het zilver op het kurkleer schittert echt mooi bij zonlicht zoals je ziet. Net zoals de mooie metalen rits waarmee de tas dicht kan trouwens!

alice_02

In detail ziet dat er dan zo uit:

alice_00

alice_05

alice_07

alice_08

Gebruikt patroon: “Alice” uit het boek “Mijn tas

Gebruikte materialen: tassenband, passanten, metalen rits, kurkleer met zilver en zwarte V-bedrukking, katoenen voering allen van bij Huis van Katoen

alice_01alice_04

Woon je in de omgeving van Aarschot? Dan loont het komend weekend (9, 10 en 11 november) de moeite om eens in de bakstenen winkel van Huis van Katoen te gaan snuisteren tijdens de stockverkoop.
Bestel je liever online? Dan is dit zeker een mooie aanvulling naast andere webshops omwille van materialen die “op een ander” moeilijker te vinden zijn, zoals dit bedrukte kurkleer bijvoorbeeld.

Al jullie verdere tips betreffende tassenmateriaal worden overigens zeer ontvankelijk verklaard 😉

Advertentie

4 gedachten over “Alice – (mijn) tas in bedrukte kurk

  1. Wat ik al eens deed als de bodem niet stevig genoeg bleek te zijn is een placemat op maat van de bodem knippen en er een hoesje in mijn binnenstof voor maken. Hupla, instant stevigheid zonder naaiproblemen ;). Los erin leggen werkt prima bij mij, maar anders kun je wellicht ook wel met een of andere dubbelzijde tape aan de slag.

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s