Een TOP top!

 

Het begon met een stofje dat mijn ogen uitstak toen ik tijdens de kerstvakantie voor ander naais spul langsging bij Stitch & Co in Mechelen. Het betrof een mosgroene crêpe/viscose met wilde ganzen. De kleur paste helemaal in mijn persoonlijke kleurenpalet (“herfsttype” zei een kleurenconsulente me ooit, veel groen enzo, past bij mijn ogen). Wat ik met de stof zou gaan maken was me nog een raadsel. Ik besloot om hem nog maar even in de winkel te laten.

(Niet dat mij dat er anders van weerhoudt om de stof dan toch mee te nemen, maar deze keer was ik vergezeld van mijn echtgenoot, waren we mij net een nieuwe overlock gaan aanschaffen en hadden we in beide winkels al een hele poos moeten wachten. Je mag ook niet te veel ineens willen hè.)

Diezelfde week, bij het verschijnen van de jongste editie van La Maison Victor, viel mijn oog onmiddellijk op de Pam Top. De stof die men gebruikte voor de top was namelijk net diegene waar ik zo naar staan kijken had, enkel de kleur was anders. Bovendien behoorde zo’n top nog niet tot mijn garderobe.

Terug naar Mechelen rijden, enkel voor de stof? Ook niet bepaald milieuvriendelijk! Eerst maar eens wat webshops proberen. Het kostte me wat zoekwerk, maar hier vond ik wat ik zocht.

pam

De top zit echt ge-wel-dig!!!

pamtop

Ik voerde wel enkele kleine aanpassingen door: voor- en achterpand werden 1,5 cm verlengd, ik verbreedde het patroon wat op de heupen en de mouwen werden 2 cm ingekort. (Om helemaal juist te zijn, zou de borstneep ook nog wat hoger en verder mogen zitten.)

pam strik

strik pam

De pam top, een TOP top, waarvan er nog gaan volgen!

rok
Eindelijk heb ik iets dat ik kan dragen bij mijn “vuilpetrolblauwe” rok die omwille van zijn specifieke kleur nergens echt helemaal bij paste. Tot voor kort dan toch. 🙂

 Gebruikte materialen: Patroon: Pam Top uit La Maison Victor, mosgroene crêpe bij Den Depot, bijpassend Gütermanngaren en Vlieseline bij Veritas

 

 

35 gedachten over “Een TOP top!

  1. De mijne komt ook nogal diep hoor Marjolein. Probeer je strik eens wat anders te knopen. Bij mij hangt die nu net zo dat één van de lintjes over de uitsnijding hangt. Daardoor valt het niet op dat de top wat dieper is uitgesneden. Strikijzer mss ook nog eens extra over de strik laten gaan?

   Like

   1. Ja, eigenlijk wel.
    Ik had ooit een ‘angst’ gekweekt om voor mezelf te naaien … maar sinds mijn laatste Julia Sweater voor mezelf heb ik die angst precies overwonnen.
    En die LM ligt hier toch!

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb ik ook even overwogen, maar aangezien ik hem wat langer liet dan voorzien had ik geen ruimte meer voor een elastiektunneltje. Met dat elastiekje erin gaat zeker heel mooi zijn!

   Like

  1. Ik vond (vind) je rok ook heel erg mooi Eva! Er is nog een klein stukje van de stof over waar ik voor de dochter zo’n rokje hoop uit te kunnen maken. van zodra ik brede elastiek geshopt heb 🙂

   Like

 1. aha, mooike in deze kleur! Ik maakte hem ook maar dan in blauw (de kleur uit LMV. Ik zetten er onderaan wel een elastiek in en die diepe decolte, daar heb ik een driehoekje ingenaaid. De volgende, ja ja ook hier volgen er nog, daar maak ik die uitsnijding minder diep!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij jouw valt die idd mooi bij mij ook te diepe uitsnijding ik probeer een maatje kleiner z’n een aanpassing aan de uitsnijding want die is voor elke maat bijna hetzelfde ?!

  Geliked door 1 persoon

  1. Je kan het idd heel eenvoudig oplossen door de uitsnijding op je patroon een 3-tal cm minder diep te tekenen.Dat ga ik bij mijn volgende versie ook doen.

   Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s