Chobebag – upcycling en kurkmicrobe

De kurkmicrobe die zich in naailand verspreidde samen met het openen van de k-baswebshop besmette al flink wat naaisters. Op de sociale media verschenen al pareltjes van jewelste! Het is zoals met griep, een epidimie als het ware.

Toen ik voor Elle Puls (de dame van het Bethioua-patroon) de Chobebag mocht testen, wist ik dat er geen ontsnappen meer aan was. Drie van mijn favorieten zouden samen tot een handtas leiden:

  1. chobe nat_resizedChobe: de naam van een Nationaal Wildpark in Botswana, gelegen aan de Choberivier en vooral bekend omwille van de grote olifantenfamilies. Na 2 (voor de echtgenoot 3)rondreizen doorheen Zuid-Afrika en buurlanden in de periode dat we nog geen kids hadden ben ik helemaal weg van de mensen, de cultuur en de natuur daar! Ik blijf dan ook verkondigen dat ik zeker nog eens verschillende keren terug wil. Al was het maar om de woestijn in Namibië met eigen ogen te aanschouwen. Tot dan neem ik genoegen met de machtige foto’s die mijn man maakte op zijn eerste reis waar ik niet bij was en die o.a. mijn bureau sieren.  ♥ voor Zuid-Afrika!

  2. chobe jeans_resizedUpcycling: de Chobebag is een upcycling bag. Zorg en aandacht voor het milieu zijn dingen waar we niet omheen kunnen. Moeder aarde zond al vaker signalen uit over haar gezondheidstoestand. Ik vind dat we ons daar bewust van moeten zijn en probeer dit als lid van de MOS-werkgroep op school ook door te geven aan de kinderen. De gescheurde jeans waarmee ik destijds de muren van mijn kot schilderde werd van de zolder gehaald. Als je héél goed kijkt, zie je op één van de jeansrepen nog een piepklein beetje gele verf. ♥ voor hergebruik

  3. chobe k-basKurkleer: er hing wel veel verf aan de jeans. Het was onmogelijk om een verfloos stuk te vinden dat groot genoeg was voor de achterkant van de tas. En dat jeansblauw paste zo mooi bij dat blauwe kurkleer waar ik al zo vaak naar gaan kijken was in de webshop. Bovendien zou ik ook D-ringen, musketons, ritsen en rivetten nodig hebben. Ik moest gewoon bestellen! (Het cuberdonke dat je bij de bestelling krijgt, mag ik van mezelf pas opeten als de tas helemaal af is.) ♥ voor kurkleer

 

Het leuke aan de chobebag is dat je door te spelen met strepen, materialen en de kleur van de stiksels telkens een heel verschillend resulaat bekomt. Bij het patroon zit een heel duidelijke fotohandleiding. Het biedt de mogelijkheid om de grote tas te maken of een iets kleinere versie. Ik testte de grote tas. Een kleinere versie is in de maak. Ik kan dit tassenpatroon zeer warm aanbevelen!

Over het kurkleer wil ik nog kwijt dat het zéér vlot verwerkt! Op het voorpand van de tas verwerkte ik afwisselend repen jeans en repen kurkleer. Het kurkleer moest helemaal geplooid worden. Zou dat wel goed komen?! Mijn vrees dat het zou gaan scheuren bleek totaal ongegrond. Dit is fan-tas-tisch materiaal!

Deze chobebag is ondertussen mijn favoriete handtas!

chobe grond

chobe rugchobe backchobe_chobe._

In de tas kan lekker veel in. Om toch snel mijn sleutels en gsm terug te vinden voorzag ik een sleutelhangerlitsje en een zijzakje.

 

Gebruikte materialen: oude jeans van eigen zolder, blauw en naturel kurkleer van bij k-bas, lapjes leder voor de onderkant, rond de D-ringen en voor de sleutelhanger uit de garage van de papa, dik touw en dweil voor het handvat bij Brico, restje fleece voor het handvat uit de kast, voeringstof van bij Madeline-de stoffenmadam, alle fournituren van bij k-bas, Gütermann cordonet-garen kleuren 448 en 339 van bij Veritas

Gebruikt patroon: Chobebag van Elle Puls

chobe handvat
Detail van het handvat – het huzarenstukje van de tas dat grotendeels met de hand werd genaaid.

 

chobe tafelOok zij testten de Chobebag. Hier de links naar hun creaties:

 

Misschien zie je ook nog graag wat anderen maakten met het kurkleer?

Ter herinnering: je kan ook nog enkele dagen deelnemen aan de Give-away.

Deze slideshow vereist JavaScript.

22 gedachten over “Chobebag – upcycling en kurkmicrobe

  1. Oh wow, dat handwerk!!! Dit is een geweldig mooie tas! Ik ben serieus onder de indruk!

    Dat kurkleer is geweldig he! Ik heb er al eens aan gevoeld en ’t is echt een speciaal materiaal!

    Geliked door 1 persoon

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.