Lora jurk in Lotte Martens

Een paneelstof in het allermooiste blauw, met daarop een handbedrukte bloemenprint in een champagne-achtige bronskleur. Van diezelfde stof een effen versie verkrijgbaar aan de lopende meter. Wie wat bekend is in stoffenland weet al dat ik het hier heb over de stoffencollectie van Lotte Martens, op en top Belgisch!
Best wel prijzige paneeltjes, dat wel. Maar zeker ook een prach-ti-ge stoffenkwaliteit!
Niet zomaar een stofje om een testje mee te doen, wel om te verwerken in combinatie met je favoriete patronen. Ik spaarde deze stof dus wel een poos.

Lora LM
Mijn favoriete jurkenpatroon is zonder twijfel “Lora”, een jurkenpatroon uit La Maison Victor. Het aantal Lora-jurken dat ik maakte, vormt onderhand al een kleine collectie.
Ik maakte al meerdere versies met korte mouw, 3/4 mouw en zonder mouw, steeds met ronde hals.
Deze jurk naaide ik al enkele maanden geleden, bij het begin van de zomer. Met een mooie zomer in het vooruitzicht ging ik voor een versie zonder mouwen en hertekende ik het patroon tot een V-halsje. Hiervoor voerde ik het volledige bovenstuk. Achteraan voorzag ik een blinde rits.

Lorajurk Lotte Martens

lora LM r

Lora_lottemartens_03

Deze stof zit momenteel niet meer in de collectie bij Lotte Martens. Wil je soortgelijke stoffen op de kop tikken aan een gunstige prijs? Ga dan zeker op zondag 30 september tussen 10 en 13u eens kijken op de Lotte Martens Stockverkoop bij Madeline De Stoffenmadam in Steenokkerzeel!

Place to be:
Madeline De Stoffenmadam
Mulslaan 7
Steenokkerzeel

Lora_lottemartens_01

Eerder verwerkte ik al een plissé van Lotte Martens voor de lentefeestoutfit van onze dochter. Daar lees je hier meer over.

Enkele andere Lora’s uit mijn collectie  zie je hier en hier en ook hieronder.
Viscosetricot en een crepe van bij Madeline De Stoffenmadam

 

Welke stoffenparels spaarden jullie op?

12 gedachten over “Lora jurk in Lotte Martens

  1. Hallo,
    Kan er iemand mij zeggen waar ik dit patroon van de Lora jurk kan vinden? Ben al weken aan het zoeken!
    Kleedje is prachtig, mooi gemaakt!
    Groetjes Danielle

    Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.